Am găsit 11 definiții pentru cuvantul/cuvintele scală:

SCALA, LA ~ (Teatro alla Scala), cel mai însemnat teatru de operă italian, înființat la Milano în 1776-1778 pe locul fostei bazilici Santa Maria alla Scala, după planurile lui G. Piermarini. Aici s-au reprezentat în premieră opere ale marilor maeștri italieni (Rossini, Bellini, Donizetti și Verdi). Prima reprezentație în 1778 cu o operă a lui A. Salieri, „Europa riconosciuta”. Pe scena sa au evoluat cei ma mari cântăreți ai lumii, printre care și cântăreții români Hariclea Darclée, Elena Teodorini, G. Gabrielescu, Nicolae Herlea ș.a. Dintre dirijori: A. Toscanini, care a condus multă vreme orchestra teatrului, și românul I. Perlea.
Sursa: Dicționar enciclopedic

SCÁLĂ, scale, s. f. Placă gradată montată la aparatele de radio, pe care se pot urmări, cu ajutorul unui indicator, posturile sau lungimea de undă pe care funcționează aparatul la un moment dat. – Din it. scala.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


SCÁLĂ s.f. 1. Placă gradată pe care se pot urmări la aparatele de radio posturile și lungimile de undă. 2. Rampă (5) [în DN]. [< it. scala].
Sursa: Dicționar de neologisme

scálă, scále, s.f. (reg.) 1. strat sau aglomerate de stânci sau de piatră de dimensiuni foarte mari. 2. cascadă.
Sursa: Dicționar de arhaisme și regionalisme

SCÁLĂ s. f. 1. totalitatea reperelor pe un instrument de măsură, reprezentând valori ale unei mărimi care se măsoară; scară gradată. 2. rampă (5). (< it. scala)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

scálă (-le), s. f. – Escală, port. It. scala, prin intermediul ngr. σϰάλα (sec. XVII). Este dubletul lui escală, s. f., din fr. escale; de la schelă (mr. schele), s. f. (scară; port, chei; platformă, estacadă), din același cuvînt it. prin intermediul tc. ișkele (Roesler 602; Șeineanu, II, 316), cf. sb. škelë, bg., sb. skelá, sec. XVII, cu der. schiler, s. m. (înv., vameș, paznic în port); și de la scară, v. aici.
Sursa: Dicționarul etimologic român

scálă s. f. – Febră aftoasă. Origine necunoscută. Legătură cu sl. skala „așchie” (Cihac, II, 329), nu este probabilă. Această boală care provine din cauza murdăriei, ar putea să-și lege numele întru cîtva de lat. squalidus „murdar”, mai ales că denumirea ei nu pare să fie moștenită.
Sursa: Dicționarul etimologic român

scálă s. f., g.-d. art. scálei; pl. scále
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

* scálă f., pl. e (lat. it. scala, scară. V. escale, șchele). Scară, gamă. Șchele, port comercial în Levant: scalele Levantuluĭ (și la Cost. 1, 310).
Sursa: Dicționaru limbii românești

scală f. Muz. gamă: scală cromatică.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

SCÁLĂ, scale, s. f. Placă gradată montată la aparatele de radio, pe care se pot urmări, cu ajutorul unui indicator, posturile sau lungimea de undă pe care funcționează aparatul la un moment dat. – Din it. scala.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)