Am găsit 10 definiții pentru cuvantul/cuvintele glazură:

GLAZURÁ, glazurez, vb. I. Tranz. (Rar) 1. A glasa (1). 2. A emaila, a smălțui. – Din glazură.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

GLAZURÁ vb. tr. 1. a glasa (2) 2. a emaila. (după germ. glasieren)
Sursa: Marele dicționar de neologisme


GLAZURÁ vb. I. tr. A smălțui, a emaila. [Cf. germ. glasieren].
Sursa: Dicționar de neologisme

glazurá (a ~) vb., ind. prez. 3 glazureáză
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

GLAZURÁ, glazurez, vb. I. Tranz. 1. A glasa (1). 2. A emaila, a smălțui. – Din glazură.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

GLAZÚRĂ, glazuri, s. f. 1. Strat subțire de zahăr ars, de ciocolată, de șerbet etc. cu care se acoperă unele prăjituri, bomboane, fructe etc., pentru a le da un gust și un aspect mai plăcut. ♦ Strat subțire și transparent cu care se acoperă orezul, unele paste făinoase etc. pentru a le da un aspect mai frumos și pentru a nu se lipi la fiert sau la prăjit. 2. Email, smalț pentru produse ceramice. – Din germ. Glasur.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

GLAZÚRĂ s. f. 1. strat de ciocolată, de șerbet etc. care se întinde deasupra unui tort, a bomboanelor. 2. email de ceramică sau de faianță fină. (< germ. Glasur)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

GLAZÚRĂ s.f. 1. Strat de ciocolată, de șerbet etc. care se întinde deasupra unui tort, a bomboanelor etc. 2. Email, smalț de ceramică sau de faianță fină. [< germ. Glasur].
Sursa: Dicționar de neologisme

glazúră s. f., g.-d. art. glazúrii; pl. glazúri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

GLAZÚRĂ, glazuri, s. f. 1. Strat subțire de zahăr ars, de ciocolată, de șerbet etc. cu care se acoperă unele prăjituri, bomboane, fructe etc., pentru a le da un gust și un aspect mai plăcut. ♦ Strat subțire și transparent cu care se acoperă orezul, unele paste făinoase etc. pentru a le da un aspect mai frumos și pentru a nu se lipi la fiert sau la prăjit. 2. Email, smalț pentru produse ceramice. – Din germ. Glasur.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)